Page Pertama Google Untuk Keyword Belajar Buat Blog

3 comments
Syukur Alhamdulillah, Blog ini berjaya berada di page pertama google untuk keyword "Belajar Buat Blog" 

Berikut merupakan Result untuk Keyword Belajar Buat Blog, bertarikh 6 Februari 2017 yang diambil menerusi laman web google dengan menggunakan browser Chrome Incognito Window. 

Belajar Buat Blog
Result Keyword : Belajar Buat Blog

Hasil dapatan menunjukkan Keyword "Belajar Buat Blog" merupakan satu keyword yang cukup Hot di mana mempunyai 3,880,000 results. 

Dengan teknik SEO yang berkesan, tidak mustahil blog belajarblog2017.blogspot.my mampu berada di page pertama google walaupun terpaksa bersaing dengan jutaan pesaing.  

Semoga blog terbaru saya ini dapat terus bertahan di page pertama google untuk keyword Belajar Buat Blog dalam satu tempoh masa yang lama. In Shaa Allah.

Macam mana nak Belajar ilmu SEO? 

Sebenarnya anda boleh mendapatkan banyak ilmu SEO yang dikongsikan oleh penulis-penulis blog dan usahawan-usahawan internet.

Ada ilmu SEO yang boleh anda perolehi secara Percuma dan ada pula yang berbayar. 

Kalau nak dapatkan rujukan SEO secara express, boleh baca ebook Belajar Buat Blog (Klik gambar di bawah)



Dalam ebook ini ada dikongsikan 9 strategi untuk berada di Page pertama Google..

Semoga bermanfaat...

Lepas dah baca sila amalkan..

Nak tahu samada SEO menjadi atau tak?. Boleh cuba praktikkan ilmu SEO dengan menyertai mana-mana contest SEO.

Kalau blog anda mampu berada di page pertama atau kedua google, ini menunjukkan ilmu SEO yang anda praktikkan berkesan. Kalau tak boleh perbaiki mana yang patut.

Ilmu SEO juga perlukan latihan yang berteruasan. Bukan hari ni buat terus jadi.

Info Berkaitan:

3 comments:

  1. Harapnya ramai yang ambil peluang belajar buat blog sebb ianya sangat mudah ..

    ReplyDelete
  2. Tahniah !
    Bukan senang nak dpt ranking first google. Percuma pulak tu.
    SEO memang pentingbg tujuan tersebut. Semoga website sy pun naik sampai ranking first nnt :)

    P/S
    Jana pendapatan LUMAYAN dengan Uber. Sistem Uber menjadikan anda sebagai boss.
    Ini yang ANDA cari-cari selama ini.
    Daftar sekarang !!!

    http://uber.mydiscussion.net/ <<- masuk sini

    ReplyDelete
  3. Bila ada banyak persaingan, susah jugak nak masuk ke page pertama. Kadang-kadang tu, dah berjaya masuk ke page pertama, tapi tak lama lepas tu kena tendang balik la pulak

    ReplyDelete