Cara Paling Simple nak hasilkan ebook sendiri. Semua PENULIS BLOG mampu melakukannya!

2 comments
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Syukur Alhamdulillah...

Setakat ini apa yang saya rancang untuk tahun 2017 ni hampir semua menjadi kenyataan. Walaupun tak seratus peratus berjaya seperti yang saya harapkan, tapi boleh dikatakan 80% berjaya. 

Saya sasarkan sekurang-kurangnya pada setiap bulan dapat terbitkan sebuah ebook. Alhamdulillah... Setakat ini berjalan seperti yang telah dirancang..

Bermula pada bulan Januari 2017, dengan ebook Belajar Buat Blog.. 

Kemudian diikuti dengan ebook Lict kecil Income Besar


Ebook List Kecil Income Besar
Ebook List Kecil Income Besar


Dan yang terbaru ebook Senarai Rujukan Kerja Kerajaan : Rujukan Graduan

ebook Senarai Rujukan Kerja Kerajaan : Rujukan Graduan

Tentu anda tertanya-tanya kan..
Bagaimana nak buat ebook dalam masa yang pantas?

Anda tak rasa pelik ke tengok saya boleh hasilkan sebuah ebook dalam masa satu bulan, walaupun saya bukan seorang full time blogger atau full time internet marketing?

Dah tentulah ada rahsianya.. Hehehe...


Cara Paling Simple nak hasilkan ebook sendiri. Semua PENULIS BLOG mampu melakukannya!

Rahsianya beli ebook yang ada disertakan bersama lesen PLR, MRR atau RR.

Biasanya pakaj ebook PLR, MRR atau RR ni turut disertakan bersama dengan file PDF, File Microsoftword untuk anda edit isi kandungannya, dan Peraturan produk tersebut.

Anda dibenarkan untuk mengedit isi kandungan ebook tersebut mengikut citarasa anda dan tukar nama anda sebagai penulis kepada ebook tersebut. Menarik bukan?


Dengan mengeluarkan modal yang murah sekitar RM100, membolehkan anda mempunyai sebuah atau beberapa buah ebook sendiri yang boleh anda jual atau hadiahkan sebagai bonus kepada orang lain. 

Persoalannya... Dekat mana anda nak dapatkan ebook-ebook tersebut?

Untuk menjawab kepada persoalan tersebut, saya syorkan anda klik di sini -> http://bit.ly/2n5hIVy

Anda boleh dapatkan 5 ebook RR sekali gus dalam projek Firesale tuan Ahmad Shahrin.



RR Fire Sale : Sumber -> Klik Di Sini

Apa yang terkandung dalam RR Fire Sale ni?

1. Panduan Bina Blog Wordpress (Bernilai RM 50)
  • Pengenalan
  • Panduan Daftar Domain & Hosting
  • Setup cpanel
  • Install & setup Theme
  • Install & setup plugin
  • Bina page & post
  • Bina menu
  • Tambah widget

Panduan Bina Blog Wordpress
Panduan Bina Blog Wordpress

2. Blogspot Untuk Newbie (bernilai RM 30)
Ebook & Video step by step untuk bina akaun dan blog blogspot 
Sesuai untuk para newbies yang nak mulakan blog sendiri.
Apa yang akan dipelajari:
  • Cara daftar akaun google & blogspot
  • setting blogspot
  • setup layout
  • Masukkan entri
  • Interface blogspot
  • masukkan gambar/video
  • masukkan fail
  • add gadget


Blogspot untuk Newbie

3. Minisite Wordpress Theme (Bernilai RM 200)
  • Mengandungi 7 ministe wordpress theme
  • Header theme boleh diedit mengikut kesesuaian
  • Panduan edit header thee tanpa PSD disediakan
  • Hanya perlu masukkan gambar dan surat jualan sahaja.

Minisite Wordpress Theme

4. EZ Template Header (Bernilai RM 70)
  • Mengandungi 10 fail PSD 
  • Boleh Diedit
  • Terdapat 10 design berlainan niche

EZ Template Header

5. FB Ads Start Up Guide (Bernilai RM 50)
  • Video Panduan Start Up Guide untuk hasilkan kempen FB ads pertama
  • Cara bina akaun FB
  • Cara Bina FB Page
  • Cara Buat FB page Cover
  • Cara daftar akaun FB ads
  • Like Marketing
  • Teknik Boost poost

FB Ads Start Up Guide


Kalau kita jumlahkan satu persatu harga semua rujukan di atas, anda perlu bayar sebanyak RM400. 

Tapi kali ni tuan Ahmad Shahrin nak bagi hadiah istimewa... 

Nak tahu tak berapa?

Saya tak sampai hati nak bagi tahu.. Sebab harga yang diberikan sangat rendah daripada harga pasaran...

kalau berminat jugak nak tahu, boleh klik link ini -> http://bit.ly/2n5hIVy


P/s : Keluarkan modal sekali sahaja... lepas tu anda boleh jadikan sebagai produk anda dan jual semula ebook ini di media-media sosial seperti Facebook, Twitter, dan Instagram.

Info berkaitan:


2 comments:

  1. Ada buat 1, tapi x comercial kan..nanti kedepan insyaAllah

    ReplyDelete
  2. Ada buat 1, tapi x comercial kan..nanti kedepan insyaAllah

    ReplyDelete